فناوری نوین

معرفی دستگاه ها و ابزار آلات انتقال تکنولوژی در حوزه زیر ساخت مخابرات

معرفی دستگاه ها و ابزار آلات انتقال تکنولوژی در حوزه زیر ساخت مخابرات

با توجه به سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی در دنیا ما قصد داریم در حد توان شما را از این پیشرفتها آگاه کنیم

بایگانی

فیبر نوری

دوشنبه, ۸ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۵ ق.ظ

فیبر های نوری به سه دسته تقسیم می شوند:


 


1- :Step Index Multi Mode Fiber  در این نوع فیبر ها ضریب شکنندگی Cladding با هسته به طور محسوسی تفاوت دارد، در نتیجه ضریب شکست در زمان برخورد با cladding به طور ناگهانی تغییر می کند.این نوع کابل ها به دلیل بوجود آوردن مشکل پهن شدگی پالسها در زمان، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.


 


2-:Graded Multi Mode Fiber  در این نوع فیبر ها ضریب شکنندگی به آرامی صورت میگیرد و هنگام پرخورد پرتو ها به Cladding در مرز 50 تا 62 میکرون ضریب شکنندگی به حداقل خود می رسد. و این مورد تا حدودی پهن شدگی پالسها را به کنترل خود در می آورد؛ اما در مسافتهای زیاد با کاهش سرعت روبرو است


 


3- Single Mode Fiber: در این نوع فیبر ها که گسترده ترین استفاده را در مسافتهای طولانی دارند؛ تنها یک پرتو به درون آنها تابیده میشود و این پرتو حداقل برخورد با Cladding را دارد.    


 


 


روکش های فیبر نوری و اینکه چه چیزی را مشخص می کنند.


 


رنگ روکش های فیبر نوری در تشخیص سریع و ساده اینکه با چه نوع فیبری سروکار داریم کمک می کنند. برای مثال رنگ زرد به طور واضح مشخص می کند که فیبر  single mode است در حالیکه رنگ نارنجی بیان کننده فیبر multimode  است . lucent technologis  رنگ روکش جدیدی را به نام aqua برای فیبر های نوری 10gb/s laser- optimized 50-micron توسعه داد.این فیبر در حال حاضر برای کابل کشی  50-micron  استفاده  می شودکه با استانداردهای TIAدر کارایی و مسافت ،متفاوت است. با توجه به استاندارد TIA-598-C روکش های رنگی،اغلب منحصرا برای کابل کشی داخلی استفاده می شوند و بعضی از رنگهای روکش ها مشخص کنندهی درجات متفاوت فیبر ها در مقاومت می باشند. این استاندارد شامل رنگ هایی برای کابل کشی بیرون از ساختمان نمی باشد.اغلب  کابل هایی که برای محیط های بیرونی استفاده می شوند دارای کربن سیاه در روکش خود هستند که از فیبر در برابر تشعشعات خورشید و دیگر عناصر ناملایم  محافظت می کنند. با توجه به این استاندارد روکش های aqua  ،فقط باید برای فیبر های  Laser-optimized و multimode  که در دسته بندی OM3  هستند استفاده شوند. استاندارد TIA-492AAAC-A مشخص میکند که کابل های OM3  ، 850 nm هستند و توانایی پشتیبانی اترنت 10gb/s  را تا 300 متر و یا اترنت گیگا بیت را تا 1000 متر دارد.    
 


 


کاربردهای فیبر نوری


 
کاربرد در حسگرها : استفاده از حسگرهای فیبر نوری برای اندازه‌گیری کمیت‌های فیزیکی مانند جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، حرارت، جابجایی، آلودگی آب‌های دریا، سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس در سال‌های اخیر شروع شده است. در این نوع حسگرها، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهره‌گیری می‌شود بدین ترتیب که ویژگی‌های فیبر تحت میدان کمیت مورد اندازه‌گیری تغییر یافته و با اندازه شدت کمیت تأثیرپذیر می‌شود. کاربردهای نظامی : فیبر نوری کاربردهای بی‌شماری در صنایع دفاع دارد که از آن جمله می‌توان برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک‌ها، ارتباط زیردریاییها (هیدروفون) را نام برد. کاربردهای پزشکی : فیبرنوری در تشخیص بیماری‌ها و آزمایشهای گوناگون در پزشکی کاربرد فراوان دارد که از آن جمله می‌توان چنده‌سنجی (دُزیمتری) غدد سرطانی، شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، جراحی لیزری، استفاده در دندانپزشکی و اندازه‌گیری مایعات و خون نام برد.  


  


 


تجهیزات فیبر نوری


 


پچ پنل فیبر نوری


محفظه ای است قابل نصب در رک که اتصالات فیبر نوری را نگهداری می کند.


 


 


 


 


 


  


پچ کورد فیبر نوری


برای اتصال بین پچ پنل فیبر نوری و سوئیچ شبکه از پچ کورد استفاده می کنیم. این پچ کورد ها بایستی متناسب با فیبر نوری انتخاب شوند. مثلا پچ کورد سینگل مود برای فیبر سینگل مود و پچ کورد مالتی مود برای فیبر مالتی مود.  پچ کورد ها دارای کانکتورهای مختلفی هستند که در کارخانه بر روی آنها نصب شده است .


   


مانند  MT – Rj و LC و SC و ST و . VF – 45  بر حسب کاربرد در برخی پچ کوردها کانکتور های یک سر پچ کورد با سر دیگر متفاوت است، برای مصارف گوناگون مثلا پچ کورد SC به LC و ... پچ کوردها معمولاً دارای قابلیت انعطاف بسیار بالایی هستند و براحتی نمی شکنند. طول این پچ کوردها معمولا 1 ، 2 ، 3 ،  5 ، 10 متر می باشد.


 


 


 


 


 


  


کانکتورهای فیبر نوری


کانکتور فیبر نوری بر روی فیبر نوری توسط ابزارهای خاص نصب می شود و امکان انتقال داده را به ما می دهد . برخی از انواع این کانکتورها عبارتند از MT – Rj و LC و SC و ST  که به دو گروه مالتی مود و سینگل مود نیز تقسیم می شوند.


 


 


 


 


 


       


آداپتور فیبر نوری


آداپتور فیبر نوری واسط بین فیبر نوری که کانکتور بر روی آن نصب شده و پچ کورد فیبر نوری می باشد . این آداپتور  عموما داخل پچ پنل مخصوص فیبر قرار می گیرد . و انواع مختلف آن متناسب با نوع کانکتور بصورت 2 پورت Duplex یا تک پورت Simplex وجود دارد.


 


 


 


 


 


Media converter


 


مبدل فیبر نوری یک دستگاه ساده شبکه می باشد که وظیفه آن تبدیل دو نوع مدیا به هم می باشد(تبدیل پالس های نوری به سیگنال) مبدل فیبر نوری پروتکل های ارسال داده مختلفی را ساپورت می کند از جمله  Ethernet،fast ethernet،gigabit Ethernet ،T1/E1/J1 و  DS3/E3و همچنین انواع کابلها همانند Coax،Twisted pairو فیبر های Single mode  و Multi mode.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


کیف ابزار فیبر نوری


کیف ابزار فیبر نوری مخصوص نصب کانکتورهای فیبر است . 


 


 وسایل داخل کیف:


 


 


1.     Junior Hacksaw Quick Release


2.     Fiber jacket Stripper


3.     Compressed Air Ball


4.     Cable Sheath Slitter


5.     Stripping Tool, -0.18 – 0.30 mm


6.     Stripping Tool, -0.6 – 1.1 mm


7.     Fiber Optic Stripping Three Hole


8.     Scissors with stripping Notches


9.     Jonard Stripping Tool


10.   Tape Measure


11.   Tweezer


12.   Open Ended Wrench


13.   Open Ended Wrench


14.   Open Ended Wrench


15.   Adjustable Wrench


16.   Fine Tip Tweezer


17.   Quick release ratchet


18.   Small Slot Screwdriver


19.   Medium Slot Screwdriver


20.   Medium Cross Screwdriver


21.   Large Cross Screwdriver


22.   Large Slot Screwdriver


23.   Hot Air Blower


24.   Tesa Fabric Tape


25.   Jonard Junior Leverage Combination Plier


26.   Diagonal cutter


27.   Marker


28.   Menda Alcohol Dispenser 80oz


29.   Cable Shears , up to 16mm2


30.   Cable Splicing knife


31.   Dismantling Tool


32.   Knipex Tool Case


 

  • امین اسماعیلی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی